CINDY DE KESEL                                                                        

         

    Foto Cindy De Kesel website                 

Cindy werd geboren te Eeklo op 8 februari 1973. Ze volgde de kleuter- en lagere school in het toenmalige Sint-Beatrijs (huidige Wegel).

Het secundair onderwijs volgde ze in het Onze-Lieve-Vrouw-ten-Doorninstituut in de Zuidmoerstraat (het huidige College O.-L.-V.-ten-Doorn). In 1991 startte ze dan haar driejarige opleiding aan de kleuternormaalschool te Eeklo.

Onmiddellijk na haar studies kon ze aan de slag in de kleuterschool van Ten Doorn (huidige Meidoorn) en Sint-Janneke. Na de fusie van de Eeklose scholen in 1997 werd ze overgeplaatst naar de kleuterschool van Sint-Beatrijs, die later de naam de Kleine Wegel kreeg.

In de periode van 1997 tot 2008 koos Cindy ervoor om zowel in de eerste, tweede als derde kleuterklas les te geven. Ze zag dit dan ook als een uitdaging om met alle leeftijden kennis te maken en zo een beter beeld te krijgen van de evolutie van de kleuter binnen het schoolse gebeuren.

In 2008 kreeg ze de kans om als zorgleerkracht aan de slag te gaan, een nieuw initiatief dat binnen de kleuterschool opgestart werd, en gezien de ervaring met zorg binnen haar eigen gezin, geen onlogische keuze.

Drie jaar later nam ze, op vraag van de directie, de rol van zorgcoördinator op zich. Het begeleiden van ouders in het zoeken naar de beste oplossing voor kinderen met zorg lag haar nauw aan het hart. Deze taak combineerde ze met een deeltijdse job als beleidsmedewerker binnen de school.

Ondertussen is deze job geëvolueerd tot een voltijdse directiefunctie binnen de Wegel. Cindy staat in voor de pedagogische en didactische inhouden voor de kleuterschool en de lagere school.

Ze gaat dan ook volledig voor een school die staat voor gastvrijheid, openheid en respect voor alle kinderen, ook kinderen met zorg. Door communicatie en in dialoog met ouders en leerkrachten kunnen kinderen uitgroeien tot tieners met een positieve kijk op de wereld en hun verdere toekomst.

Go to top